Передплата 2024 ВЗ

Москва причетна до запуску вірменських "Іскандерів" по Баку, - ЗМІ

  • 02.03.2021, 15:50
  • 729

Ракету знищила ізраїльська система ПРО "Барак-8", яка є в арсеналі азербайджанської армії

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Вірменія запустила щонайменше одну балістичну ракету з комплексу «Іскандер» по столиці Азербайджану під час останнього збройного зіткнення в Нагірному Карабасі.

Цю інформацію опублікувало видання Middle East Eye з посиланням на одного з високопосадовців. Джерело заявило, що запуск відбувся в листопаді минулого року, після півторамісячних важких боїв.

Також у повідомленні йдеться про те, що ініціатор запуску ракети по Баку — Москва: там нібито допомогли здійснити запуск, аби змусити Азербайджан припинити наступ і оголосити режим припинення вогню.

«Балістичну ракету» Іскандер «по столиці Баку запустив Єреван за кілька днів до припинення вогню», — наводить видання слова анонімного джерела.

Читайте також: Вірменська опозиція вимагає відставки Пашиняна

Анонім також припустив, що можливе використання «Іскандерів» вірменською армією могло вплинути на рішення Баку про припинення вогню.

Ця заява викликала обурення вірменського військового генералітету і стала причиною хвилювань в Єревані. Пізніше представники прем’єр-міністра Вірменії Нікола Пашиняна заявили, що його слова про російські ракети спотворені і вирвані з контексту.

Схожі новини