Передплата 2024 «Добра кухня»

Епідеміологиня: Львівщина перебуває за крок від "червоної зони"

  • 02.03.2021, 16:15
  • 1 593

За показником на 100 тисяч населення найбільше хворих - серед жителів Львівського і Дрогобицького району

Про це повідомила на пресбрифінгу керівниця Львівського обласного лабораторного центру Наталія Іванченко (Тімко).

Зростає й відсоток госпіталізацій — за останні 16 днів кількість госпіталізованих зросла на 35%. За словами головної епідеміологині Львівщини, станом на сьогодні, 2 березня, у лікарнях області перебуває близько 1580 пацієнтів. Найбільша кількість хворих перебуває у Центрі легеневого здоров'я. На другому місці — Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня. Щодня кількість звернень зростає. На стаціонарне лікування звертаються люди, які мають або важкий, або дуже важкий стан.

Фахівчиня звернула увагу на ще одну тривожну тенденцію: зростає кількість тих пацієнтів, які вдруге потрапляють на стаціонарне лікування з COVID-19. Таких хворих станом на сьогодні на Львівщині налічується 102.

«На Львівщині, — повідомила керівниця Львівського обласного лабораторного центру з посиланням на інформацію Центру громадського здоров'я, — циркулює два генотипи коронавірусу — В1 та В 1.1. Ні південно-африканського, ні лондонського штаму на теренах Львівщини наразі виявлено не було».

Читайте також: Епідемія не вщухає: ще одна область України посилює карантин

Зважаючи на несприятливу епідситуацію в Івано-Франківській і Чернівецькій областях, Наталія Іванченко закликала жителів Львівської області відповідально поставитися до носіння масок, соціальної дистанції і гігієни рук.

«Це — речі, про які ми говоримо вже рік, але, на жаль, дотепер мало хто дотримується карантинних правил. Крім того, якщо людина має найменші ознаки ГРВІ (незначну температуру, нежить, покашлювання) — це привід звернутися до сімейного лікаря або ж самостійно прийти у пункт забору матеріалу на ПЛР та обстежитися.

Якщо коронавірус підтвердиться, людина повинна залишатися вдома на самоізоляції. Якщо цього не зробити, зупинити поширення захворювання ми не зможемо", — наголосила медик.

Додамо, що область зараз перебуває на п'ятому місці в Україні за кількістю нових хворих на коронавірус.

Нагадаємо, за минулу добу на Львівщині підтвердили 349 нових випадків, 14 людей померли.

Схожі новини