Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Україна отримає 125 мільйонів доларів військової допомоги

  • 02.03.2021, 12:15
  • 709

У США анонсували новий пакет військової допомоги Україні на 125 мільйонів доларів

Про це повідомив прессекретар Пентагону Джон Кірбі на брифінгу в понеділок, 1 березня.

Пакет військової допомоги Україні охоплюватиме спільні військові навчання, постачання обладнання та проведення консультацій.

Кірбі зазначив, що цей пакет військової допомоги має допомогти Україні зберегти територіальну цілісність, захистити кордони та покращити оперативну сумісність із НАТО.

«Ці дії підтвердять зобов'язання США щодо забезпечення (України — ред.) летальною зброєю для захисту проти російської агресії», ㅡ сказав прессекретар Пентагону.

Читайте також: Криклій пропонує НАТО моніторити повітряний простір над Кримом

Нагадаємо, цього року в оборонному бюджеті США також заклали 250 мільйонів доларів військової допомоги Україні.

Так, у межах нового пакету військової допомоги США передадуть Україні два малі бойові катери Mark IV. Також українська сторона отримає додаткові контрбатарейні радари, тактичне обладнання та обладнання для медичної допомоги військовим.

Решту 150 мільйонів доларів, виділених на військову допомогу, нададуть, коли Міноборони США спільно з Держдепартаментом підтвердять, що Україна досягла достатнього прогресу в ключових оборонних реформах.

Зокрема, у США закликають Україну проводити реформи щодо прозорості та підзвітності в оборонній промисловості й закупівлях і модернізувати оборонний сектор відповідно до принципів і стандартів НАТО.

Схожі новини