Передплата 2024 ВЗ

Ізраїль не готовий визнати російські довідки про вакцинацію

  • 01.03.2021, 16:55
  • 523

Ізраїльтяни, які постійно проживають в Росії та Білорусії і щеплені від коронавірусу однієї з російських вакцин, при в'їзді в Ізраїль повинні отримати довідку про негативний тест на коронавірус або документ про перенесений COVID

Російські документи про вакцинацію в Ізраїлі поки не визнаються. Такe відповідь редакція «9 каналу» отримала від Міністерства охорони здоров'я у відповідь на журналістський запит.

У МОЗ заявили, що «наразі поки немає рішення щодо вакцин, які не сертифікованим Управлінням із санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів (FDA) або Європейським агентством із лікарських препаратів».

Можливі терміни ухвалення такого рішення в офіційній відповіді медичного відомства не наводяться.

Читайте також: «Російська вакцина може призвести до несподіваної мутації вірусу», — вчені

Проблема у щеплених російськими вакцинами ізраїльтян може виникнути, якщо вони забажають прилетіти до Ізраїлю для участі в голосуванні на виборах до Кнесету 24 скликання, яке відбудеться 23 березня.

Росіянам із ізраїльськими паспортами, якщо вони прибудуть до Ізраїлю більш ніж на 72 години, доведеться двічі здавати тест на COVID: перед вильотом до Ізраїлю і перед вильотом до Росії. Як відомо, пасажир, який не має довідки про негативний результат тесту, згідно з чинними епідемічними нормам, до польоту не допускається.

Схожі новини