Передплата 2024 «Добрий господар»

У Раді оголосили війну "кнопкодавам"

  • 01.03.2021, 14:35
  • 519

Завтра у Верховній Раді запрацює сенсорна кнопка для голосування

Про це сказав спікер Дмитро Разумков на погоджувальній раді у понеділок, передає Gazeta.ua.

«Ще один важливий аспект — реформа Верховної Ради, яка б унеможливила кнопкодавство. Ми багато про це говорили. Деякі аспекти будуть запровадженні на цьому тижні. Будуть встановлені камери і незабаром вони запрацюють», — сказав він.

Спікер заявив про оновлення системи «Рада».

«Є декілька варіантів. Є і вітчизняні аналоги, й іноземні, які дозволяють використовувати біометричні показники людини, щоб точно вже вирішити питання, пов'язані з кнопкодавством. Але ми не повинні чекати. Тому що це коштує великих бюджетних витрат.

Тому минулого тижня була завершена робота і проведено тестування, аби ввести в дію систему сенсорної кнопки в залі Верховної Ради. Вона працює, пройшла перевірку, і з цього пленарного тижня ми вже зможемо використовувати її під час голосування, засідань", — розповів Разумков.

Читайте також: Вперше у практиці: нардепу повідомили про підозру за «кнопкодавство» — Венедіктова

«Я вас всіх вітаю. Зможемо дійсно продемонструвати систему, яка завадить кнопкодавству», — додав спікер.

17 грудня Верховна Рада призначила Сергія Шкарлета міністром освіти і науки. За його кандидатуру проголосували фракції «Слуга народу» й ОПЗЖ. Табло показало 226 «за» — мінімальна кількість, необхідна для ухвалення рішення.

«Голос» і «Європейська солідарність» попросили перерву, щоб переконати голову В Р Дмитра Разумкова та голів фракцій переголосувати питання призначення.

Схожі новини