Передплата 2024 ВЗ

"Імунітет не вічний": Нетаньягу планує замовити ще 36 тисяч доз COVID-вакцини

  • 01.03.2021, 15:35
  • 473

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу відповів на питання, як довго зберігається імунітет у щеплених людей і чи знадобиться повторна вакцинація через рік

Про це повідомляє 9tv.co.il.

Під час сьогоднішньої пресконференції Нетаньягу повідомив: «Два щеплення, які вам вкололи, не діятимуть вічно. Дванадцять мільйонів доз, які ми завезли, це вакцина для шести мільйонів ізраїльтян старше шістнадцяти років. Але термін дії вакцини обмежений. Ніхто точно не знає, який він. У «зеленому пропуску» ми прописали півроку. Водночас це може бути рік чи навіть більше, але готуватися потрібно до гіршого. Ми підозрюємо, що антитіла в організмі треба буде щоразу оновлювати.

Наразі моє головне завдання як прем'єр-міністра — завезти ще тридцять шість мільйонів доз вакцини проти коронавірусу. Чому тридцять шість мільйонів? Бо якщо доведеться щеплюватися знову через півроку, нам знадобляться дев`ять мільйонів для першої дози. Дев'ять мільйонів помножити на два — вісімнадцять мільйонів. А ще через півроку — ще вісімнадцять мільйонів. Тридцять шість мільйонів доз вакцини", — пояснив прем'єр.

Читайте також: Україна отримає від Ізраїля велику партію вакцини Pfizer

Потім Нетаньягу пояснив, що закуповувати десятки мільйонів доз вакцини, зважаючи на шалений попит, дуже непросто, і тому він збирається побудувати в Ізраїлі завод з виробництва вакцини від і вже веде з цього приводу переговори з директорами Pfizer і Moderna.

Таким чином, Ізраїль задовольнить не тільки внутрішній попит, але і стане учасником економічно вигідного експорту вакцини в інші країни. За словами Нетаньяху, зацікавленість цим проєктом вже висловили лідери дружніх Ізраїлю Австрії та Бахрейну.

Схожі новини