Передплата 2024 «Добрий господар»

Невідомий готував убивство прем'єра Чехії та його родини

  • 28.02.2021, 20:00
  • 686

У січні 2021 року в Чехії невідомий погрожував убивством прем'єр-міністру країни Андрію Бабішу і його сім'ї

Про це він сам повідомив в ефірі CNN Prima News зазначивши, що його дружина не знала про це. Непокоячись за її життя, Бабіш відправив її в Дубаї, передає Обозреватель.

«Поліція інформувала мене 8 січня про існування людини, що погрожувала застрелити мене і членів нашої родини, після цього наш будинок було взято під охорону», — розповів прем'єр-міністр.

Зі свого боку поліція Чеської Республіки повідомила в своєму Twitter, що особу людини, яка погрожувала прем'єру, встановлено, проти неї відкрито кримінальне провадження.

«У зв'язку із загрозою прем'єр-міністру ми можемо підтвердити, що празька поліція переслідує конкретну людину. Слідчі у кримінальній справі звернулися до прокурора з клопотанням про взяття під варту. Наразі стосовно чоловіка порушено кримінальну справу», — йдеться у повідомленні.

Андрій Бабіш — чеський підприємець-мільярдер та політик-популіст антиєвропейського напряму; словак за походженням. Обіймає посаду прем'єр-міністра Чехії від 6 грудня 2017 року. Власник великої мережі агрохімічних підприємств, двох щоденних газет і радіостанції. Журнал «Forbes» 2015 року вважав Бабіша «найбагатшим словаком» у світі.

Цікаво, що у популярних ЗМІ Бабіша часто звуть «чеським Трампом» або «чеським Берлусконі».

Схожі новини