Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Ізраїль: у лікарні «Сорока» тестують препарат від коронавірусу

  • 28.02.2021, 18:10
  • 589

Медичний центр «Сорока» проводить унікальне дослідження ефективності препарату пірфенідон у пацієнтів з важкою формою коронавірусного захворювання

Дослідження проводиться завдяки гранту, який отримали від головного вченого міністерства охорони здоров'я. Його очолює доктор Урі Галант, старший лікар відділення коронавірусної інтенсивної терапії спільно з центром клінічних досліджень медичного центру «Сорока», пишуть Деталі.

Дослідження вивчає ефективність препарату під назвою піренідон у пацієнтів з важкою формою коронавірусної хвороби. Цей препарат призначений для лікування пацієнтів з первинним рубцюванням легень. Подібний стан спостерігається і у пацієнтів з важкою формою коронавірусного захворювання.

«Ми вирішили перевірити дію цього препарату на пацієнтах з тяжкою формою коронавірусу, які потребують інтенсивної терапії та страждають на вірусну пневмонію, вторинною стосовно коронавірусу, — зазначає глава дослідницької групи доктор Урі Галант. — Поряд із запальним процесом одночасно відбувається процес утворення рубцевої тканини легень (фіброз). На відновлення після такого захворювання потрібен час, і є пацієнти, у яких легені взагалі не відновлюються».

Пацієнти, які братимуть участь в дослідженні, випадковим чином будуть поділені на дві групи: групу втручання, в якій пацієнти отримують ліки, і контрольну групу, в якій пацієнти не отримують ліки.

Мета дослідження — з'ясувати, чи покращує препарат шанси на виживання важких пацієнтів з коронавірусом. У дослідженні також буде вивчено, чи пом'якшив препарат довгострокові наслідки захворювання у тих пацієнтів, які показують позитивну динаміку.

Схожі новини