Передплата 2024 ВЗ

Сполучені Штати ніколи не визнають анексію Криму, - Байден

  • 26.02.2021, 19:35
  • 525

Крим – це Україна, ми будемо разом протистояти агресії Росії

Про це Байден написав на сайті Білого дому.

«Сім років тому Росія порушила міжнародне право, норми, за якими сучасні країни взаємодіють один з одним, а також суверенітет і територіальну цілісність сусідньої країни, вторгнувшись до Криму.

Сполучені Штати продовжують підтримувати Україну, її союзників і партнерів, як і від початку цього конфлікту. У цю похмуру річницю ми підтверджуємо просту істину: Крим — це Україна.

Сполучені Штати ніколи не визнають анексію півострова Росією. Разом з Україною ми протистоятимемо агресивним діям цієї країни".

Читайте також: Під час телефонної розмови з Путіним, Байден вимагав припинити російську агресію в Україні

Крім того, в заяві Байдена відзначається, що США продовжать працювати, щоб притягнути Росію до відповідальності за її зловживання і агресію в Україні.

Також він згадав Революцію Гідності, заявивши, що в США і надалі шануватимуть «мужність і надію революції, в якій український народ зіткнувся з вогнем снайперів і силовиків на Майдан, жадаючи нового початку для своєї країни».

Наприкінці він зазначив, що США «вірять в обіцянки України» і підтримують всіх, хто прагне до мирного, демократичного та квітучого майбутнього своєї країни.

Схожі новини