Передплата 2024 «Добрий господар»

Україна отримає від Ізраїля велику партію вакцини Pfizer

  • 26.02.2021, 18:10
  • 823

Народна депутатка від "Слуги народу" Ольга Василевська-Смаглюк повідомила, що посольство України в Ізраїлі домовилося про постачання 10 млн. доз вакцини від коронавірусу розробки Pfizer/BioNTech

Про це вона написала в своєму Telegram-каналі.

Читайте також: «Милість Божа»: індійську вакцину в Україні зареєструвала фірма-одноденка

«Щойно надзвичайний і повноважний посол України в Державі Ізраїль Євген Корнійчук проінформував мене, що за результатами його домовленостей, 10 мільйонів доз вакцин Pfizer готують до відправки в Україну. Проєкт контракту вже направлений у МОЗ», — повідомила нардепка.

В Україні 24 лютого почалася вакцинація населення від коронавірусу. Щеплення проводять вакциною Covishield від Oxford/AstraZeneca, виробленої в Індії.

За перші два дні вакциновано 1338 осіб. У першу хвилю вакцинації потрапили лікарі і медики, які беруть безпосередню участь у боротьбі з COVID-19, а також військовослужбовці операції Об'єднаних сил.

Що відомо про вакцину Pfizer/BioNTech?

Згідно з даними клінічних досліджень, вакцина від COVID-19 американського фармгіганта Pfizer і німецької біотехнологічної компанії BioNTech показала ефективність в 95% (94% для людей старше 65 років).

Водночас масштабне дослідження в Ізраїлі за участю 1,2 млн. осіб довело, що вакцина забезпечує захист в 94% випадках. Ізраїльські науковці вважають цю вакцину «надзвичайно ефективною».

Схожі новини