Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У мережу "злили" розмову Медведчука та Суркова: як відреагувала СБУ

  • 26.02.2021, 14:55
  • 1 010

Нардеп Віктор Медведчук і колишній помічник президента РФ Владислав Сурков в 2014 році обговорювали постачання електроенергії до Криму та обмін полоненими на Донбасі

Аудіозапис розмови Медведчука і Суркова з'явився у розпорядженні Цензор. НЕТ і був опублікований у четвер, 25 лютого.

На записі чутно, як Медведчук і Сурков говорять про схему постачань електроенергії, в якій задіяні російська «Інтер РАО» і її структури в окупованому Криму.

Крім того, також було порушено тему обміну полоненими на Донбасі. Зокрема, вирішувалося питання щодо їхньої кількості. Водночас Сурков називав проросійських терористів на Донбасі «ці наші там підопічні» і обіцяв посприяти з обміном.

На відео присутня ненормативна лексика.

Читайте також: «Законослухняний громадянин»: Медведчук відреагував на санкції РНБО

Глава СБУ Іван Баканов вже заявив, що висновки щодо оприлюднених ЗМІ аудіозаписів будуть зроблені після експертизи.

«На сьогодні цей запис не є належним доказом, він підлягає легалізації. Для цього будуть здійснені певні процесуальні дії, зокрема експертиза. Водночас я не можу сказати, які будуть подальші кроки щодо легалізації запису, але я думаю, що через кілька днів ви з медіа все почуєте і побачите», — зазначив Баканов в ефірі одного із телеканалів.

На запис з можливими переговорами Медведчука і Суркова також відреагували в президентській партії «Слуга народу».

Так, перший заступник голови фракції С Н Олександр Корнієнко виступив за створення тимчасової слідчої комісії в Раді, яка детально вивчить подані матеріали.

Схожі новини