Передплата 2024 «Добрий господар»

На Львівщині знімають фентезійний фільм "Лис Микита" (тизер)

  • 26.02.2021, 14:15
  • 635

У Дрогобичі тривають зйомки дитячого фентезійного сімейного фільму “Лис Микита”. Фільм буде приурочений до 30-річниці незалежності України та 165-річниці від дня народження Івана Франка. Автори стрічки обіцяють оригінальну дитячу казку в сучасній інтерпретації

Про це повідомляє сайт Дрогобицької міської ради.

Режисером фільму є Сергій Дмитрієв — фронтмен музичного гурту «Fusion», балетмейстер, знаний дрогобичанин. Він розповів «Еспресо.Захід», що головною локацією стрічки є Дрогобич, а також Трускавець, Борислав та Нагуєвичі — поселення, які тісно пов’язані з історією Івана Франка.

Читайте також: За мотивами «Лісової пісні» створили мультфільм: видовищний трейлер

«Ідея виникла у мене та Дмитра Кошланя ще минулого року. Власне, Дмитро Кошлань відповідає за технічну частину — зйомки, звук, кольорокорекція, візуальні ефекти. Над сценарієм працювало дуже багато людей.

Ми залучилися підтримкою Дрогобицького академічного театру та запропонували цю ідею міському голові Дрогобича. Він зацікавився та обіцяв знайти фінансування. Однак через карантин та вибори, змушені були трішки заморозити проєкт.

Наразі ми вже відзняли рекламний презентаційний матеріал, зробили зустріч головних акторів та колективу з владою та зацікавленим бізнесом, дописуємо всі нюанси сценарію і десь з середини березня розпочнемо зйомки. У підсумку, це буде комедійно-фантазійне та дуже цікаве кіно", — каже Сергій Дмитрієв.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Figor.chava%2Fvideos%2F3666212523416466%2F&show_text=0&width=560″ width="560″ height="315″ style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0″ allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share" allowFullScreen="true"></iframe>

Схожі новини