Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"Літаки Медведчука" переправили у Швейцарію ще до введення санкцій, - ЗМІ

  • 26.02.2021, 11:55
  • 603

Літаки доставили у місто Сент-Галле, де якраз прописаний бенефіціарний власник "труби Медведчука", який і заробляв на схемі з нафтопродуктопроводом

Як повідомило джерело Bihus.Info, три чартерних літаки, на «офшорних» власників яких Рада нацбезпеки і оборони наклала санкції через діяльність нардепа Віктора Медведчука, перегнали у швейцарське містечко Сент-Галле ще перед засіданням РНБО. У рішенні РНБО йдеться про накладення санкцій на п`ять офшорних компаній, які є власниками приватних літаків.

Дві з цих компаній безпосередньо пов’язані з нардепами Віктором Медведчуком і Тарасом Козаком. Обранці в різний період користувалися цими бортами.

Третя компанія записана на дружину Ігоря Кушніра — президента будівельного холдингу «Київміськбуд». Кушнір вже встиг заявити про те, що санкції, ймовірно, були накладені помилково. Четверта компанія пов’язана з екснардепом і бізнесменом Віталієм Хомутинніком. Він підтвердив, що компанія належить йому і також заявив про помилковість накладення санкцій.

Читайте також: На літаки Медведчука і Козака Україна наклала санкції — ЗМІ

Ще одна компанія із санкційного списку — WHPA AVIA LTD — зареєстрована на Віргінських островах. Додаткової інформації про цю фірму журналістам знайти не вдалося, але можна припустити, що ця структура має зв’язок із компанією з дуже схожою назвою — WHPA LIMITED, яка пов’язана з російським бізнесменом Сергієм Сударіковим. ЗМІ називають його наближеним до очільника «Роснєфті» та давнього друга президента РФ Володимира Путіна Ігоря Сєчіна.

Група компаній «Регіон», яку контролює Сударіков, за інформацією «Схем», також може бути пов’язаною із оточенням самого Віктора Медведчука.

Літаки усіх трьох зазначених «офшорних» компаній, попри заяви Кушніра і Хомутинніка про помилковість, у період з 10 по 21 лютого вилетіли в аеропорт поблизу містечка Сент-Галлен у Швейцарії, де, за інформацією журналістів, лишаються досі.

Схожі новини