Після вина Закарпаття прославилося млинцями
Найбільший млинець в Україні випекли в Ужгороді: його параметри – 717 см завдовжки і 309 см завширшки!
На приготування рекордного смаколика пішло 6 годин — пекти розпочали вдосвіта, а завершили о 14.00. А готувалися до події місяць! Усі ці дані занесено до Книги рекордів України. Попередній «млинцевий» рекорд належав донеччанам — у 2019 році жителі Дружківки спекли млинець діаметром три метри.
Цього разу відзначилася власниця популярного ужгородського кафе Віолетта Бурлака. В її харчевні з тисячі невеликих млинців (на випікання кожного пішло п’ять хвилин) «зшили» рекордну паляницю. Аби вона вдалася, складників не шкодували. Кухарі використали 150 літрів молока, 160 яєць, 6 кілограмів масла, 9 літрів олії, 7 кілограмів цукру, 2 кілограми солі, 75 кілограмів борошна, 45 кілограмів домашнього сиру, 2,6 кілограма какао, 2,5 кілограма цукрової пудри. Перемащували коржі начинкою із домашнього сиру. Її приготували аж 45 кг!
Після того, як рекорд було зафіксовано, організатори розрізали «чемпіона» на шматки і роздали його малозабезпеченим сім’ям.