Передплата 2024 «Добра кухня»

Після вина Закарпаття прославилося млинцями

Найбільший млинець в Україні випекли в Ужгороді: його параметри – 717 см завдовжки і 309 см завширшки!

На приготування рекордного смаколика пішло 6 годин — пекти розпочали вдосвіта, а завершили о 14.00. А готувалися до події місяць! Усі ці дані занесено до Книги рекордів України. Попередній «млинцевий» рекорд належав донеччанам — у 2019 році жителі Дружківки спекли млинець діаметром три метри.

Цього разу відзначила­ся власниця популяр­ного ужгородського кафе Віолетта Бурлака. В її харчевні з тисячі невеликих млинців (на випікання кожного пішло п’ять хвилин) «зшили» рекордну паля­ницю. Аби вона вдалася, склад­ників не шкодували. Кухарі ви­користали 150 літрів молока, 160 яєць, 6 кілограмів масла, 9 літрів олії, 7 кілограмів цукру, 2 кілограми солі, 75 кілограмів борошна, 45 кілограмів домаш­нього сиру, 2,6 кілограма какао, 2,5 кілограма цукрової пудри. Перемащували коржі начинкою із домашнього сиру. Її приготу­вали аж 45 кг!

Після того, як рекорд було зафіксовано, організатори роз­різали «чемпіона» на шматки і роздали його малозабезпече­ним сім’ям.

Схожі новини