Передплата 2024 «Добрий господар»

Хроніки реваншу: сотника Майдану викликали на допит у ДБР

  • 25.02.2021, 12:15
  • 855

Ігоря Солонинка звинувачують у вбивстві "беркутівця"

Про це повідомляє «Еспресо.Захід».

Цієї ночі у львівського активіста, сотника 5-ї сотні Самооборони Майдану, учасника російсько-української війни Ігоря Солонинка провели обшуки.

Як повідомив сам Ігор у коментарі журналістці «Еспресо.Захід», учора, близько 23:00, працівники ДБР увірвалися до його двох помешкань.

«30 працівників ДБР, усі київські, російськомовні, увірвалися до мене з обшуками у квартиру та будинок, — розповідає Ігор Солонинко. — Вони розбудили дітей, почали проводити обшуки. Вилучили усе, що стосується Революції Гідності: фото, посвідку, історію хвороби, дві рушниці, на які я маю дозвіл. Звинувачують у вбивстві працівників „Беркуту“. Обшукували до п’ятої ранку. Протягом цього часу ніхто не спав».

Ігорю Солонинку вручили повістку в ДБР. Чоловік припускає, що у вівторок вручатимуть підозру.

Читайте також: Музей Майдану звернувся до українців через дискредитаційну атаку

Довідка: Ігор Солонинко — активний учасник Революції Гідності. Був сотником п’ятої сотні Самооборони Майдану. Після завершення революції захищав українські кордони у складі 80-ї окремої десантно-штурмової бригади. Понад два роки воював, зокрема у Луганському аеропорту, Щасті та Георгіївці. У чоловіка є троє дітей та дружина.

Нагадаємо, депутати Львівської обласної ради направили звернення до Президента України, Генерального прокурора України, Верховної Ради України та Уповноваженої Верховної Ради України з прав людини щодо обвинувального вироку у справі одеського активіста та блогера Сергія Стерненка.

Вчора увечері львів’яни вийшли з підтримкою одеського активіста.

А народний депутат Микола Княжицький висловив думку, що справа Стерненка до болю нагадує справу Навального і демонструє, що частково ми залишаємося у «руском мірє».

Схожі новини