Передплата 2024 «Добрий господар»

ДБР обшукало керівництво ДАБІ: що відомо

  • 25.02.2021, 08:35
  • 667

Державне бюро розслідувань прийшло з обшуками до керівництва Державної архітектурно-будівельної інспекції України

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

«З метою виявлення речових доказів злочинної діяльності, ДБР 24 лютого 2021 року проведело низку обшуків, зокрема у керівництва Державної архітектурно-будівельної інспекції України.

Досудове розслідування ведеться за фактом зловживання службовим становищем особами державних органів під час видачі дозвільних документів на будівництво (ч. 2 ст. 364 КК України)", — йдеться у повідомленні.

Читайте також: Львівське управління ДБР очолив скандальний слідчий

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк до 6 років.

Зауважимо, ДБР не надає детальної інформації про розслідувану справу, сповіщаючи лише про її пов’язаність зі зловживанням службовим становищем.

Однак у п’ятницю, 19 лютого, ДАБІ оприлюднила емоційну заяву в.о. голови інспекції Ірини Король, що присвячена отриманню ДБР ухвали суду для проведення обшуків, у якій йдеться про хабарництво і можливі зв’язки керівництва ДАБІ з чиновниками часів Януковича.

Так, в заяві Король зазначається, що правоохоронці почали розслідування через свідчення такого собі Олега Городянського, якого керівниця інспекції називає «заступником керівника однієї з громадських організацій» та «громадським діячем», наголошуючи на тому, що ці заяви є виключно «роздумами» згаданої особи, які принижують честь та гідність голови ДАБІ.

Читайте також: Керівник управління ДАБІ Рівненщини «погорів» на великому хабарі

У цій же заяві Король відкидає звинувачення в отримані неправомірної вигоди, а також заперечує будь-які зв’язки з Володимиром Родіним та Олександром Сергієнком.

Родін — колишній радник ексзаступника голови Офісу президента Сергія Трофімова. Його пов’язують з людьми, які брали участь у будівельних схемах часів президента-втікача Віктора Януковича,

Сергієнко був радником колишньої в.о. очільниці ДАБІ Олени Костенко, а також чиновником за часів президента Януковича, через що чиновницю критикував тодішній прем’єр Олексій Гончарук.

Схожі новини