Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Глухота, блювання та діарея: на Закарпатті виявили нові симптоми мутованого коронавірусу

  • 24.02.2021, 18:10
  • 709

Вірус також адаптовується до вже звичних методів лікування COVID-19

У Закарпатській області медики, які лікують інфікованих коронавірусом людей, заявили про те, що перебіг хвороби змінився. Лікарі називають нові симптоми, які раніше не спостерігалися у пацієнтів, хворих на COVID-19. Про це під час брифінгу повідомив директор Департаменту охорони здоров'я Закарпатської ОДА Анатолій Пшеничний, передає ТСН.

«Медики, котрі працюють з хворими на COVID-19, говорять про мутацію вірусу, зокрема, називають нехарактерні симптоми — це блювота, діарея та глухота. Якщо раніше, ще пів року тому, йшлося про втрату нюху та смаку, то зараз COVID-19 проявляється по-іншому. Якщо раніше в одиниць фіксувалися такі прояви, як блювота, діарея — зараз це стало відбуватися частіше. Також медики говорять про порушення слуху, таку глухуватість. Тобто, симптоми інші, не класичні, як ми бачили пів року тому,» — сказав Анатолій Пшеничний.

Окрім цього, зі слів медиків, мутований вірус адаптовується до лікування, зазначив він.

«Вірус зараз став не настільки чутливим до тих методів лікування, які були ще пів року назад. Також медики відзначають іншу швидкоплинність процесу хвороби, спричиненою мутованим коронавірусом», — сказав Пшеничний.

Схожі новини