Передплата 2024 «Добра кухня»

Три рецепти торта Медовик

  • 24.02.2021, 20:10
  • 10.1K

У багатьох із нас безтурботне дитинство асоціюється зі смачним бабусиним Медовиком

Якщо ви вже пробували робити його, радимо урізноманітнити традиційний рецепт новими інгредієнтами. theLime підготував для вас три рецепти незвичного Медовика.

Медовик без розкачування коржів з полуницею

Інгредієнти для коржів: мед (80 г), цукор (100 г), вершкове масло (100 г), яйця (3 шт.), сода (1 ч. л.), сіль (1 щіпка), борошно (180−200 г).

Інгредієнти для крему і начинки: сметана 20% (400 г), цукрова пудра або цукор (1 ст. л.), полуниця (500 г).

Приготування:

  1. Беремо невелику каструлю і розтоплюємо мед на невеликому вогні, додаємо соду. Проварюємо кілька хвилин — поки мед не стане карамельного відтінку.
  2. Потім додаємо в мед вершкове масло і чекаємо, поки воно розтане.
  3. В іншій ємності збиваємо яйця з цукром. Найкраще це робити міксером на максимальній швидкості.
  4. Змішуємо збиті яйця з медовою сумішшю, яка вже остигла.
  5. Просіюємо через сито борошно, а потім додаємо його в тісто — поступово, ретельно перемішуючи.
  6. Розділяємо тісто на 2 частини.
  7. Вистилаємо форму або деко пергаментним папером, викладаємо частину тіста і розрівнюємо його силіконовою лопаткою.
  8. Розігріваємо духовку до 160 °C і випікаємо корж приблизно 8−10 хвилин. Повторюємо цю ж процедуру з другою частиною тіста.
  9. Потім обрізаємо краї, кожен корж розрізаємо на 2, 3 або 4 частини.
  10. Полуницю миємо, ріжемо на акуратні часточки.
  11. Щоб приготувати крем, беремо сметану і збиваємо її з цукровою пудрою. На остиглі коржі викладаємо крем, на нього нарізану полуницю і залишаємо просочуватися на 3−4 години.
  12. Обрізки коржів подрібнюємо блендером і посипаємо торт зверху.

Медовик з чорносливом

Інгредієнти для коржів: борошно (2,5−3 склянки), цукор (1 склянка), вершкове масло (60г), яйця (3 шт.), мед (2 ст. л.), горілка (2 ст. л.), сода (2 ч. л.).

Інгредієнти для крему і начинки: сметана (800 г), чорнослив (200 г), цукор (1 склянка).

Приготування:

  1. Чорнослив необхідно заздалегідь залити окропом — приблизно на 20−30 хвилин.
  2. Ставимо водяну баню. На ній в мисці розтоплюємо вершкове масло, потім додаємо цукор, мед, горілку і яйця. Ретельно перемішуємо, потім додаємо соду.
  3. Знімаємо з водяної бані і поступово всипаємо просіяне через сито борошно.
  4. Замішуємо тісто, ділимо його на 8−9 рівних частин.
  5. Посипаємо поверхню борошном і розкачуємо тісто в тонкий корж.
  6. Розігріваємо духовку до 160−170°C і випікаємо кожен корж, потім даємо їм охолонути.
  7. Акуратно обрізаємо коржі за шаблоном — для цього можна взяти, наприклад, кришку від каструлі.
  8. Приступаємо до приготування крему: за допомогою міксера збиваємо сметану з цукром.
  9. Змащуємо кожен корж сметанним кремом, викладаємо чорнослив.
  10. Прикрасити торт можна за допомогою обрізків від коржів або ж на ваш розсуд.

Шоколадний медовик з вишнею

Інгредієнти для коржів: мед (1 ст. л.), цукор (200 г), вершкове масло (65 г), яйця (2 шт.), сода (2 ч. л.), какао-порошок (2 ст. л.), борошно (500 г).

Інгредієнти для крему і начинки: сметана 20−25% (300−400 г), цукрова пудра (4−5 ст. л.), вишня без кісточок (1−2 склянки).

Приготування:

  1. У каструлі розтоплюємо мед, цукор і масло. Не забуваємо весь час ретельно помішувати.
  2. В іншому посуді збиваємо яйця з содою. Додаємо їх до медово-масляної суміші, чекаємо, поки вона почне пінитися і підніматися, як кип'яче молоко.
  3. Просіваємо борошно через сито.
  4. Поступово додаємо до рідких інгредієнтів борошно і какао-порошок, замішуємо тісто. Якщо тісто гаряче, робимо це ложкою, а потім — вже руками.
  5. Ділимо тісто на 7−8 однакових шматочків, кладемо в миску, накриваємо рушником.
  6. Розігріваємо духовку до 200 °C.
  7. Застеляємо форму пергаментним папером і розгортаємо на ній одну частину тіста. Відправляємо його в духовку на 5−7 хвилин. В цей час те ж саме проробляємо з другою частиною тіста і т.д.
  8. Поки корж не охолов, з нього потрібно швидко вирізати необхідну форму. Шоколадні коржі, що остигли, будуть сильно кришитися.
  9. Вишню миємо й чистимо від кісточок. До слова, можна використовувати інші ягоди на ваш смак.
  10. Збиваємо цукрову пудру зі сметаною.
  11. Приступаємо до збірки тортика: ставимо перший корж, промазуємо його сметанним кремом, викладаємо половинки вишень, накриваємо наступним коржем і так далі. Верхній корж також змащуємо кремом і прикрашаємо вишнями і обрізками від коржів, подрібненими в блендері.
  12. Даємо йому настоятися близько години.

Схожі новини