Передплата 2024 «Добрий господар»

США і Великобританія досягнуть колективного імунітету до кінця 2021 року - дослідження

  • 24.02.2021, 13:30
  • 560

Завдяки кількості вакцин, які щодня вводяться в США і Великобританії, ці країни досягнуть колективного імунітету до кінця року

Відповідно до нового звіту, Сполучені Штати і Великобританія перебувають на шляху до досягнення колективного імунітету проти COVID-19, враховуючи швидкість їх програм масової вакцинації. А ключові країни Європейського союзу не досягнуть колективного імунітету, про це з посиланням на Aljazeera, пише cursorinfo.

За даними місцевих органів охорони здоров'я кожної країни, німецька компанія Statista вивчила кількість щеплень від COVID-19.

У дослідженні, яке опублікували за лютий, йдеться, що тоді як США і Великобританія вводили в середньому 1,6 мільйона і 434 444 дози в день, Німеччина давала 110 714 доз, Франція — 96 706, а Італія — 67 887 доз.

«Тільки Великобританія та США вводять достатню кількість щоденних вакцин проти COVID-19 для досягнення колективного імунітету до кінця 2021 року. Навпаки, країнам ЄС доведеться майже втричі збільшити кількість щоденних введень вакцини, щоб досягти мети», — кажуть у Statista.

За словами Statista, США і Великобританія «вже перебувають на перспективному шляху», попри те, що вони сильно постраждали від пандемії, посівши перше і п'яте місце в світі за кількістю загиблих відповідно.

У звіті передбачалося, що США стане першою країною G20, яка доб'ється колективного імунітету, а Великобританія стане першою великою європейською країною, яка зробить це.

У Великобританії більше третини дорослого населення вже отримали першу дозу вакцини з початку грудня.

Схожі новини