Передплата 2024 «Добрий господар»

Протести біля ОП: через сутички активістів із правоохоронцями є постраждалі та затримані

  • 24.02.2021, 08:30
  • 596

За даними поліції, біля Офісу президента відбувалася акція, участь у якій взяли понад 2 тисячі осіб

Біля Офісу президента близько тисячі людей зібралися на акцію протесту проти ув’язнення Сергія Стерненка. Поліція перекрила вхід до будівлі ОП, передає ТСН.

Після того, як у правоохоронців хтось з протестувальників кинув запалений фаєр, поліція вирішила відтіснити натовп. Почалися зіткнення і штовханина. Відео публікує Pavlovsky News.

Учасники протесту біля будівлі Офісу президента в Києві відібрали у правоохоронців кілька захисних шоломів, а потім спалили їх.

Під час забезпечення правопорядку на вулиці Банковій постраждало 27 правоохоронців. Всіх доправили до управління осіб опитали й відпустили. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва. За порядком стежили поліцейські та військовослужбовці Національної гвардії України.

«Під час акції учасники використовували газові балончики та фаєри. На зауваження поліцейських не вчиняти правопорушень вони не реагували, тож словесні перепалки переростали у сутички. У результаті опіки очей отримали 27 поліцейських та військовослужбовців Нацгвардії. Їм надають медичну допомогу», — йдеться у повідомленні.

За даними поліції, 24 активних учасників акції доправляли до управлінь поліції. У них узяли пояснення і відпустили.

У Стерненка подякували усім небайдужим, хто долучився до мітингів, а також оголосили безстрокову акцію протесту. Таку заяву оприлюднив телеграм-канал STERNENKO. Наступну акцію запланували у Києві на 12:00 найближчої суботи, знову під Офісом президента.

Схожі новини