Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Порошенко зустрівся з журналістами Прямого

  • 23.02.2021, 21:32
  • 954

П’ятий президент Петро Порошенко на зустрічі із журналістським колективом Прямого каналу закликав і далі зберігати проукраїнський курс

Порошенко також запропонував медійникам Прямого розробити Угоду про засади редакційної політики — за зразком тієї, яку 18 років тому Порошенко підписав із журналістами 5 каналу.

«Я тут для того, щоб подякувати всьому журналістському колективу і всім глядачам Прямого каналу, бо сьогодні це лідер інформаційного мовлення і тут працюють справжні патріоти. Це проукраїнський, державницький, але не опозиційний канал. Бо ви — проукраїнські журналісти, і ви точно проводите проукраїнську політику. Проводите — і я дуже дякую за це — вже багато років політику протидії російському інформаційному впливу в інформаційному полі України. Це є ваша робота, і те, що ви є лідерами, означає, що вас дивляться і вам довіряють», — наголосив Порошенко.

«Ми маємо забезпечити захист українськості в інформаційному ефірі країни. Бо крім вас і деяких ваших колег, яким я дуже вдячний, на сьогодні це мало хто робить. На жаль», — констатував Петро Порошенко.

«Я прошу трудовий колектив, журналістський колектив підготувати документ „Основи редакційної політики“ для того, щоб ми узаконили наші стосунки з позиції захисту прав журналістів, захисту свободи слова. Ми маємо продемонструвати відмінність від того, як це роблять інші канали», — зазначив Порошенко.

Він також подякував колективу Прямого за те, що майже 2 роки канал працює в умовах шаленого тиску з боку влади.

«Майже 2 роки канал знаходився і продовжує знаходитись під шаленим кримінальним злочинним тиском влади. Це — символ наступу на свободу слова. Всі пам’ятають, коли була інавгурація Зеленського — 20 травня 2019 року. Але не всі знають, коли була порушена перша кримінальна справа — не проти каналів Медведчука — на це їм потрібно було 2 роки. А 19 травня 2019 року перше, що зробив Зеленський на своїй посаді — він дав доручення Трубі знищити Прямий канал», — зазначає Петро Порошенко.

«І ви не здалися, попри тиск, спробу арештів рахунків, обшуки, тиск на журналістів», — зауважив Порошенко.

Схожі новини