Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Львівгаз збут»: суд не може обмежувати постачальників у праві виставляти платіжки за газ

  • 23.02.2021, 16:44
  • 651

Ухвала про забезпечення адміністративного позову Окружного адміністративного суду міста Києва від 08.02.2021 по справі № 640/2658/21 є необґрунтованою. ТОВ «Львівгаз збут» оскаржуватиме цю ухвалу.

Головними обов'язками постачальника природного газу для потреб населення є забезпечення безперервного постачання блакитного палива і надання високої якості послуг, які споживачі отримують у центрах обслуговування клієнтів, контакт-центрі, зокрема онлайн-послуг в особистому кабінеті споживача на веб-сайті та в мобільному додатку, вайбер і телеграм ботах тощо.

Для того щоб виконувати свої обов’язки, постачальник природного газу має здійснювати своєчасну оплату за придбаний ресурс, сплачувати обов'язкові податки та збори до державного бюджету, платити заробітну плату своїм працівникам. Тож важливою умовою безперервного постачання газу і надання якісних послуг споживачам є своєчасні розрахунки споживачів за спожите блакитне паливо.

Обмежуючи постачальників у праві виставляти платіжні документи за спожитий газ, суд впливає на стабільність постачання газу побутовим споживачам.

Позбавлення постачальників такого права суперечить Закону України «Про ринок природного газу», Правилам постачання природного газу, Типовому договору постачання природного газу побутовим споживачам і Ліцензійним умовам провадження господарської діяльності з постачання природного газу.

Ми запевняємо всіх наших клієнтів, що це жодним чином не позначиться на постачанні газу. Компанія продовжує стабільно постачати блакитне паливо всім своїм клієнтам.

Нагадуємо, що сплатити за спожитий газ можна, користуючись зручними онлайн-сервісами 104.ua, або іншим зручним для клієнта способом.

ДОВІДКА

Окружний адміністративний суд міста Києва виніс ухвалу за заявою про забезпечення позову НАК «Нафтогаз України», якою заборонив ТОВ «Львівгаз збут» виставляти в паперовому та електронному вигляді побутовим споживачам рахунки, акти, будь-які інші платіжні документи про оплату за природний газ, спожитий ними до січня 2021 року (включно).