Передплата 2024 ВЗ

“Північний потік-2” залишили 18 європейських компаній

  • 23.02.2021, 15:10
  • 696

Через загрозу санкцій проти “Північного потоку-2”, 18 європейських компаній вже залишили проєкт або знаходяться на стадії виходу

На сьогодні США ввели санкції проти однієї компанії, але пригрозили зробити подальші дії. Про це пише DW з посиланням на звіт Державного департаменту США для Конгресу.

«Це показує, що законодавчі цілі і наші дії увінчалися успіхом. Ми продовжуємо відстежувати компанії, замішані в потенційно санкційних діях», — зазначив офіційний представник Держдепу США Нед Прайс.

Видання пише, що США пригрозили санкціями проти інших компаній, але поки що вони діють тільки щодо російської компанії «КВТ-РУС», якій належить трубоукладач «Фортуна», залучений в будівництві «Північного потоку-2».

В основному з проєкту вийшли страхові компанії, які зареєстровані в Британії. Крім того, припинили участь постачальник промислових послуг Bilfinger з Мангейма і мюнхенська страхова компанія Munich Re Syndicate Limited. Швейцарська Zurich Insurance Group і паризька Axa Group теж вийшли з проєкту.

Схожі новини