Передплата 2024 «Добрий господар»

Силовики зняли з літака фігуранта справи ПриватБанку

  • 22.02.2021, 19:15
  • 737

Правоохоронці проводять затримання топ-фігуранта справи ПриватБанку, який хотів утекти з України. Літак з ним на борту посадили в аеропорту "Бориспіль", що під Києвом

Про це повідомляють співрозмовники УП в правоохоронних органах.

«Просто зараз у Борисполі посадили літак і збираються арештувати чоловіка, який збирався втекти. Це один із топ-фігурантів у справі ПриватБанку, який намагався покинути Україну, щоб уникнути відповідальності».

НАБУ збирається вручити затриманому підозру. Там додали, що це одна із найгучніших справ в Україні.

За даними УП, йдеться про першого заступника голови правління ПриватБанку 2016 року Володимира Яценка. Підозру затриманому вранці в понеділок підписала генеральний прокурор Ірина Венедиктова.

Пізніше в НАБУ розкрили деякі деталі затримання і його причин. Виявляється, Яценко летів із Дніпра до Відня. Його підозрюють у привласненні майна.

Читайте також: Для ПриватБанку підшукують нового очільника: імена кандидатів

Нагадаємо, колишні топ-менеджери націоналізованого ПриватБанку, які живуть в Австрії та Швейцарії, постійно приїжджають в Україну. Зокрема, екскерівник корпоративного ВІП бізнесу ПриватБанку Володимир Яценко мандрує маршрутом Женева-Відень-Україна.

На початку 2020 року Господарський суд Києва відкрив провадження за позовами низки колишніх топ-менеджерів та акціонерів ПриватБанку про визнання недійсними договорів про придбання акцій, які були укладені в грудні 2016 року під час націоналізації банку.

Серед позивачів є і Яценко, який володів міноритарним пакетом акцій фінустанови розміром 0,3%.

Схожі новини