Передплата 2024 «Добрий господар»

Закриття каналів Медведчука не було ідеєю Зеленського, - євродепутатка

  • 22.02.2021, 18:40
  • 1 009

Запровадження санкцій щодо кума Володимира Путіна Віктора Медведчука і його телеканалів стало можливим завдяки тиску з боку Сполучених Штатів Америки

Про це заявила представниця Європейського парламенту Віола фон Крамон-Таубадель під час онлайнової дискусії Київського безпекового форуму.

«Із першого дня правління адміністрація Байдена дала зрозуміти, що буде інша лінія, інша форма співпраці, але водночас і жорсткіша риторика», — сказала вона, додавши, що у колишньої американської адміністрації не було достатньої волі для формування альянсу проти Кремля.

«І, повірте мені, закриття трьох телеканалів не було ідеєю Зеленського. Це було головно результатом тиску з боку Вашингтону. Я можу лише вітати це рішення, бо воно назріло і перезріло», — наголосила Віола фон Крамон-Таубадель.

Вона також підкреслила, що Україна повинна отримувати більшу підтримку від Заходу для протидії російській агресії.

«Має бути більше засобів жорсткої сили. Можливо, і пряма пропозиція членства в НАТО. Але, з іншого боку, треба й активніше залучати Україну до наших стратегій м’якої сили», — сказала євродепутатка.

На початку лютого на засіданні РНБО було ухвалене рішення про запровадження санкцій проти народного депутата з фракції «Опозиційна платформа — За життя» й соратника проросійського політика Віктора Медведчука Тараса Козака та восьми юридичних осіб. Санкції передбачають блокування телеканалів «112 Україна», NewsOne та Zik, формальним власником яких є Козак.

Схожі новини