Передплата 2024 «Добрий господар»

Бійка в харківській аптеці закінчилась стріляниною: деталі інциденту

  • 22.02.2021, 19:35
  • 1 057

У Харкові в одній з аптек сталася бійка зі стріляниною, після якої правоохоронці затримали двадцять її учасників

Як розповіли в обласному управлінні Національної поліції, конфлікт виник ввечері в неділю, 21 лютого, в аптеці на Олександрівському проспекті.

За даними поліції, декілька чоловіків придбали в аптеці два блістери медичного препарату без рецепта лікаря, а потім почали знімати дії провізорів, ображати їх та блокувати роботу аптеки.

«Через деякий час біля аптеки зібралися близько 30 громадян. Вони намагалися із застосуванням фізичної сили вигнати відвідувачів аптеки. Унаслідок конфлікту невідома особа здійснила кілька пострілів та пошкодила автомобіль громадян, — сказано в повідомленні.

Працівники поліції затримали двадцять учасників конфлікту віком від 25 до 40 років.

Водночас, як інформує видання «Коментарі UA. Харків», причиною конфлікту стало те, що аптеку, яка належить одній із всеукраїнських мереж, начебто запідозрили у продажу наркотичних препаратів без спеціальних дозволів. Невідомі чоловіки, які придбали препарати без рецепта лікаря, влаштували скандал в аптеці та обклеїли її плакатами із написами «Анафема Мега-сети». На місце події прибула інша група молодиків, які і влаштували бійку.

На виклик приїхав лише один екіпаж поліції, який виявився не здатен затримати таку велику групу осіб. Згодом кількість патрулів зросло до десяти. Із моніторингу соціальних мереж видання робить висновок, що конфлікт став наслідком перерозподілу сфер впливу та рейдерських захоплень конкурентів.

Читайте також: У Львові стріляли і викрали людину

Наразі поліцією відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 7 років. Також слідчим відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 321 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавленням волі на строк до 3 років.

Схожі новини