Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На Франківщині розгортають перший в Україні мобільний COVID-шпиталь (фото, відео)

  • 20.02.2021, 15:30
  • 1 130

Госпіталь має можливість розгорнути 120 ліжко-місць. Також через зростання захворюваності на COVID-19, на Прикарпатті розгортають карантинні блокпости і запроваджують особливий режим в’їзду та виїзду з області

19 лютого співробітники Державної служби з надзвичайних ситуацій привезли мобільний госпіталь для хворих на COVID-19 в Івано-Франківську область. Про це йдеться у повідомленні ДСНС.

«Рішення про приведення в готовність мобільного госпіталю ДСНС було прийнято Державною комісією з ТЕБ та НС на виконання доручення прем’єр-міністра. 19 лютого колона авто доправила мобільний госпіталь на Прикарпаття», — йдеться у дописі.

Госпіталь має можливість розгорнути 120 ліжко-місць та відповідно до табеля затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я, укомплектований обладнанням для надання медичної допомоги хворим на COVID-19.

Роботи щодо розгортання госпіталю, налаштування обладнання та систем життєзабезпечення тривають.

Також в Івано-Франківській області через зростання захворюваності на COVID-19 розгортають карантинні блокпости і запроваджують особливий режим в’їзду та виїзду з області.

Про це йдеться у протоколі позачергового засідання Івано-Франківської регіональної комісії ТЕБ і НС.

«Утворити на в’їздах та виїздах з окремих населених пунктів області карантинні пункти (пости) для обмеження поширення коронавірусної хвороби COVID-19. Встановити особливий режим в’їзду і виїзду з окремих населених пунктів області громадян і транспортних засобів, організувати моніторинг стану здоров’я подорожуючих шляхом безконтактного вимірювання температури, а в разі виявлення ознак захворювання — спрямувати їх до закладу охорони здоров’я», — йдеться у повідомленні.

На території області працюватимуть 16 карантинних пунктів, з яких 5 — у цілодобовому режимі: в Івано-Франківську — на автошляху Н-10, біля АЗС, на автошляху Н-09 біля ресторану «Лелеч» та у селі Черніїв.

У Надвірнянському районі блокпости виставляють у селищі Делятин та у селі Яблуниця на дорозі Н-09.

Схожі новини