Чеснечка - смачний суп, щоб зміцнити імунну систему і оздоровитись
- 20.02.2021, 20:10
- 1 365
Цей суп готують в усіх чеських кафе, він є своєрідною візитівкою Чехії
Весь секрет цього супу в обсмажених шматочках картоплі і великій кількості часнику, тому його можна готувати не тільки на бульйоні, але і на воді. Попри те, що часнику в ньому багато, його запах не буде переслідувати вас після дегустації, так що, сміливо готуйте і насолоджуйтеся неймовірним смаком. Особливу пікантність цьому часниковому супу також надають підсмажені грінки і натертий сир, пише ТСН.
Чеський часниковий суп
Інгредієнти:
- курячий бульйон (або вода) — 1,5 л;
- картопля — 5 шт;
- часник — 8−9 зубчиків;
- пряжене сало — 1 ч. л;
- чорний мелений перець — за смаком;
- майоран — 1 ч. л;
- сіль — за смаком;
- лавровий лист — 2−3 шт;
- хліб білий — 1 скибочка;
- вершкове масло — 1 ст. л.
Покроковий рецепт
- Картоплю миємо, чистимо і нарізаємо дрібними кубиками
- У сковорідці розігріваємо топлене сало, висипаємо туди картоплю і трохи обсмажуємо на сильному вогні. Тільки-но картопля почне трохи золотитися, додаємо нарізаний пластинками часник і лавровий лист. Перемішуємо і тримаємо на вогні, поки з'явиться аромат часнику.
- Перекладаємо картоплю в каструлю, заливаємо курячим бульйоном, солимо, перчимо і додаємо майоран. Варимо до готовності картоплі.
- Хліб нарізаємо кубиками, обсмажуємо на вершковому маслі до рум'яної скоринки.
- Суп наливаємо в тарілку, викладаємо підсмажені шматочки хліба і за бажанням посипаємо їх сиром.