Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Чеснечка - смачний суп, щоб зміцнити імунну систему і оздоровитись

  • 20.02.2021, 20:10
  • 1 365

Цей суп готують в усіх чеських кафе, він є своєрідною візитівкою Чехії

Весь секрет цього супу в обсмажених шматочках картоплі і великій кількості часнику, тому його можна готувати не тільки на бульйоні, але і на воді. Попри те, що часнику в ньому багато, його запах не буде переслідувати вас після дегустації, так що, сміливо готуйте і насолоджуйтеся неймовірним смаком. Особливу пікантність цьому часниковому супу також надають підсмажені грінки і натертий сир, пише ТСН.

Чеський часниковий суп

Інгредієнти:

  • курячий бульйон (або вода) — 1,5 л;
  • картопля — 5 шт;
  • часник — 8−9 зубчиків;
  • пряжене сало — 1 ч. л;
  • чорний мелений перець — за смаком;
  • майоран — 1 ч. л;
  • сіль — за смаком;
  • лавровий лист — 2−3 шт;
  • хліб білий — 1 скибочка;
  • вершкове масло — 1 ст. л.

Покроковий рецепт

  1. Картоплю миємо, чистимо і нарізаємо дрібними кубиками
  2. У сковорідці розігріваємо топлене сало, висипаємо туди картоплю і трохи обсмажуємо на сильному вогні. Тільки-но картопля почне трохи золотитися, додаємо нарізаний пластинками часник і лавровий лист. Перемішуємо і тримаємо на вогні, поки з'явиться аромат часнику.
  3. Перекладаємо картоплю в каструлю, заливаємо курячим бульйоном, солимо, перчимо і додаємо майоран. Варимо до готовності картоплі.
  4. Хліб нарізаємо кубиками, обсмажуємо на вершковому маслі до рум'яної скоринки.
  5. Суп наливаємо в тарілку, викладаємо підсмажені шматочки хліба і за бажанням посипаємо їх сиром.

Схожі новини