Передплата 2024 ВЗ

Facebook оголосив війну австралійським ЗМІ

  • 20.02.2021, 12:10
  • 542

Компанія Facebook обмежить можливість поширення новин на території Австралії через новий закон, який незабаром можуть прийняти в країні для захисту місцевих медіа

Згідно з новими правилами платформи, австралійським користувачам заборонять публікацію посилань на новинні повідомлення, перегляд міжнародних і місцевих новин. Крім того, заборонять ділитися чужими записами, які містять новини, про це пише newsru.co.il.

Влада Австралії хоче, щоб технологічні гіганти, такі як Facebook і Google, платили за контент, що публікується з новинних агентств. Керівництва платформ заявили, що закон «докорінно неправильно розуміє відносини між нашою платформою і видавцями».

У відповідь на запропонований Австралією «Закон про угоди зі ЗМІ» Facebook обмежить як видавців, так і жителів країни у можливостях поширення та перегляду місцевого або міжнародного новинного контенту. Користувачі Facebook по всьому світу також не зможуть ділитися публікаціями австралійських видань.

У Facebook відзначають, що новинний контент для користувачів з Австралії не перевищує 4 відсотків від усього вмісту, який переглядають користувачі платформи. Представники соцмережі пояснили, що застосують спеціальні технології для обмеження контенту.

Спочатку компанія Google зробила рішучу заяву про те, що відключить пошукову систему в Австралії, якщо там приймуть новий закон. Проте пізніше все ж підписала угоду з інформаційним агентством News Corp про право публікації їхніх новин на своїй платформі, та запустила платну новинну платформу, на якій публікуватиме контент, отриманий від видавців у рамках укладеного з ними контракту.

У Google відзначили, що продовжать надавати австралійським користувачам найсвіжішу інформацію з усього світу. Крім того, компанія продовжить співпрацю з виданнями Agence France-Presse й Australian Associated Press в рамках своєї програми перевірки інформації, що публікується.

Схожі новини