Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Пентагон обіцяє допомогти Україні в боротьбі з російською агресією

  • 20.02.2021, 09:50
  • 560

Держсекретар США наголосив, що Україні потрібно "підтримувати прогрес у проведенні оборонних реформ"

США підтримують суверенітет і територіальну цілісність України, а також висловлюють прихильність до зміцнення потенціалу українських сил для більш ефективного захисту від російської агресії, пише ТСН.

Відповідні твердження американський держсекретар Ллойд Остін озвучив під час телефонної розмови з міністром оборони України Андрієм Тараном, йдеться на сайті Пентагону.

Він також подякував українському колезі за внесок нашої держави в міжнародну безпеку. Водночас Остін підкреслив необхідність «підтримувати прогрес у проведенні оборонних реформ».

Таран, зі свого боку, висловив подяку за незмінну підтримку США і підкреслив свою прихильність перетворенню оборонного сектора України відповідно до принципів і стандартів НАТО.

«Україна підтверджує намір продовжити участь в операціях НАТО, зокрема, у складі тренувально-дорадчої місії НАТО «Рішуча підтримка», багатонаціональних сил НАТО в Косово, готується направити сили і засоби до тренувальної місії НАТО в Іраку та операції НАТО в Середземному морі «Морський охоронець», — зазначається на сайті українського Міністерства оборони.

Схожі новини