Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Ексвласника "Буковелю" закликають припинити агітацію в церквах

  • 19.02.2021, 16:55
  • 1 110

Священник Української греко-католицької церкви Юстин Бойко звернувся до кандидата у народні депутати Олександра Шевченка із закликом не використовувати церкву для агітації

Про це інформує громадянська мережа «Опора»

У відкритому листі священник зазначає, що поїздки Шевченка храмами та виступи у них сприймаються духовенством як елемент передвиборчої кампанії.

«Про причину Ваших паломництв храмами Івано-Франківщини не трудно здогадатися. Вистачає зайти на інтернет-сторінку Центральної виборчої комісії, щоб переконатися у тому, що нещодавно Вас зареєстровали кандидатом до Верховної Ради виборчого округу № 87, що на Прикарпатті від партії „За майбутнє“. Тому, ваші поїздки храмами як також ваші виступи у храмах сприймаються як духовенством так і вірними як прямий елемент передвиборчої компанії…», — пише о.Юстин.

Священник просить припинити використовувати церкву як майданчик передвиборчої компанії. «Натомість усильно рекомендую перенести його на суспільно-політичний ґрунт, який є найбільш відповідним для цього», — додає отець.

Вагома частина реклами Шевченка у Facebook стосується його візитів у храми виборчого округу.

Так, від початку січня Шевченко відвідав храми міст Надвірна і Яремче, селищ Отинія та Битків, а також сіл Мирне, Гвізд, Пнів, Пасічна, Назавизів, Забережжя, Лісна Тарновиця, Іваниківка, Монастирчани, Волосів, Зелена, Бистриця та Саджавка.

Схожі новини