Передплата 2024 «Добра кухня»

Сніданки для тих, хто хоче скинути зайві кілограми

  • 19.02.2021, 10:10
  • 2 424

За час пандемії багато хто з нас зіштовхнувся з проблемою зайвої ваги. Тепер же, коли обмеження поступово знімають, настав час позбутися від накопичених кілограмів

Деталі діляться рецептами корисних і легких у приготуванні сніданків, які дадуть заряд бадьорості на весь день.

Дієтологи вважають, що ідеальний сніданок повинен підтримувати збалансований рівень цукру в крові, містити харчові волокна, білки, корисні жири і обмежену кількість вуглеводів.

Здоровий французький тост

Обсмажений хліб з яйцем може стати відмінним сніданком, але тільки якщо в ньому не буде міститися величезної кількості вуглеводів. Саме тому ми радимо замінити батон на цілозерновий або низьковуглеводний хліб.

Яйця, ваніль і трохи молока збийте в мисці до отримання однорідної пишної маси. Потім добре розігрійте змащену маслом сковороду. По черзі занурюйте шматочки хліба в суміш, підсмажте їх з обох боків до золотисто-коричневого кольору. Подавайте тости з дрібно нарізаними овочами або зі свіжими ягодами і арахісовим маслом, а ось від цукровмісних сиропів і джемів краще відмовитися, якщо ваша мета — знизити вагу.

Бутерброд з яйцем

Одне велике яйце містить близько 7 г корисного білка, для перетравлення якого буде потрібно більше часу, що може допомогти в підтримці рівня цукру в крові і довше збереже відчуття ситості.

Корисні бутерброди можна приготувати як з омлетом, так і з яйцем, звареним в круту. На тост з цілозернового хліба викладіть листя салату, шматочки овочів, яйця і сир. Останній можна також замінити нежирним м'ясом, філе птиці, консервованим тунцем або обсмаженими скибочками тофу.

Омлет з овочами

Натріть на тертці не крохмалисті овочі, такі як броколі або цукіні, а потім відіжміть з них зайву рідину. Обсмажте масу на сковорідці, додавши туди ж помідори, шпинат і петрушку. Варто відзначити, що всі ці інгредієнти багаті клітковиною і при цьому мають низький вміст вуглеводів.

Далі до овочів додайте збиту яєчну масу зі спеціями, наприклад, чорним перцем, часником в порошку і сушеним базиліком. Зверху готового омлету перед подачею можна викласти нежирний тертий сир. Готову страву подавайте разом з салатом зі свіжих овочів, заправлених оливковою олією.

Вівсяний млинець

Попри невелику кількість інгредієнтів, вівсяний млинець — відмінний варіант ситного і корисного сніданку, приготування якого займає всього 10 хвилин. Більш того, якщо вибрати некалорійну начинку, такий сніданок можна сміливо включити в меню для схуднення.

Змішайте одне яйце, 3 столові ложки вівсянки і 40 мл молока, додайте щіпку солі і залиште суміш на 5 хвилин для того, щоб пластівці набрякли. У цей час можна зайнятися начинкою. Можна використовувати фрукти, овочі, гриби, сир або сир. Викладіть суміш з набряклими пластівцями на сковорідку з антипригарним покриттям. Випікайте млинець з двох сторін на маленькому вогні під кришкою. В кінці викладіть підготовлену начинку на млинець і зігніть його навпіл.

Тост з авокадо, лососем і яйцем пашот

Такий ситний тост зарядить вас енергією і бадьорістю на весь день. Розповідаємо, як приготувати яйця пашот і з чим вони прекрасно поєднуються.

Яйце розбийте в чашку або іншу невелику ємність, так буде зручніше потім опускати його в воду. У маленькій каструльці закип'ятіть воду, зменште вогонь до мінімального (щоб не було сильного кипіння), і додайте оцет. Ложкою або віночком швидко розмішайте воду в каструльці так, щоб утворився вир, і відразу опустіть туди яйце. Варити яйце пашот потрібно 3−3,5 хвилини (в цей час можна почати робити тост), а потім потрібно вийняти його з води за допомогою шумівки і дати йому трохи охолонути.

На підготовлений заздалегідь тост з цілозернового хліба кладемо нарізаний або товчений авокадо, лосось і зверху яйце пашот.

Схожі новини