Передплата 2024 «Добрий господар»

Курочки стали артистками, юна господиня – режисером

Фільмувати природу – цікаво і потішно

Палка любов до природи подарувала 10-річній школярці Віталіні Хімці зі села Зимної Води під Львовом майже 40 тисяч друзів на сайті відеоповідомлень YouTube. Серед підписників є навіть Національне антикорупційне бюро і МВС, чимало іноземців. Усі вони приємно вражені простенькими, але дуже цікавими сюжетами дівчинки про життя її домашніх улюбленців. Відео ця блогерка викладає на власному каналі «Природа ТВ», який на аватарці позначено квітами.

Маленька режисерка знімає ролики про життя кількох сво­їх курочок (усі вони мають клич­ки), котика, папужки, цуценятка, акваріумних рибок. Віталіна ні­чого не коментує, через власну скромність не показує свого об­личчя. Її персонажі самі знають, чим здивувати глядача, щоразу розігрують перед камерою ку­медні сценки.

Переглядати ці ролики не можна без усмішки. В одному видно, як курка клює зерно, яке потрапило на котика, — і той бе­реться з’ясовувати стосунки із чубатенькою. На іншому несуч­ка поважно шпацерує по снігу, а її пір’ячко на шиї зібрано у хвос­тик. Не можна стримати сміху, коли бачиш, як (не без допомо­ги, звичайно, Віталіни) чубатень­ка у спеку залізла по шию у пі­сок — сюжет називається «Курка на пляжі». Ще в інших відео кіт несе додому упійману зміючку, бавиться зі шнурком, папуга ро­бить водні процедури…

На початках у Віталіни було лише 9 підписників. Про свій відеоканал вона повідомила написаним від руки оголошен­ням, яке розвісила на стовпах у селі. Оголошення прочитала односельчанка Софія Мед­відь і, щоб підтримати дівчин­ку, повідомила про її цікавий проєкт у соцмережах. Одно­го ранку Віталіна прокинулася — і побачила, що на на неї під­писалася тисяча користува­чів YouTube. Через кілька днів їх уже було 30 тисяч. Кількість шанувальників юної відеобло­герки зростає. Сюжет «Кіт по­бився з курочкою» переглянуло 73 тисячі осіб!

Любов до природи Віталіні прищепила її бабуся, вчитель­ка української мови Орися Маковецька. У цікавому занят­ті дівчинку підтримують мама Ірина і батько Василь. Відео­блогерство донечки-внучки, на­певно, стимулюватиме до до­брих справ її ровесників.

Схожі новини