Передплата 2024 «Добрий господар»

Дітей вчать бути «зірками»

На базі Львівського навчально-реабілітаційного центру «Джерело» реалізують проєкт «Зірки на Землі»

Автори й учасники проєкту «Зірки на Землі» працюють над розробкою нової кіномистецької методики для роботи з дітьми з особливими освітніми потребами. Перебіг проєкту фільмує знімальна група на чолі з режисеркою Сніжаною Гусаревич.

Продюсеркою проєк­ту й фільму є засновниця компанії «ДобранічФільм», режисерка Світлана Рудюк. Операторкою кінострічки ста­не Таня Дудінік, з якою Гусаре­вич уже працювала над ігровим фільмом «Сіль для моря» (за ро­маном відомої львівської пись­менниці Анастасії Нікуліної), що порушує тему булінгу у школі.

Упродовж кількох тижнів лю­того група наставників щодня проводить заняття з акторської майстерності, музики, живо­пису, пластичного мистецтва, анімації, написання сценаріїв тощо. За перебігом проєкту стежить кваліфікована психоло­гиня, яка займається з дітьми за методикою Монтессорі.

Фото проєкту “Зірки на Землі”
Фото проєкту “Зірки на Землі”

Участь у проєкті бере також письменниця та художниця, головна редакторка видавни­цтва «Чорні вівці» Христина Венгринюк, яка є засновницею студії мистецтв для дітей «Мон­мАРТр», де навчаються й дітки з особливими потребами. «Я вже шість років працюю в Чернівцях у своїй студії живопису з осо­бливими дітками, — розповідає Христина. — Це дітки з аутиз­мом, з розладами центральної нервової системи, з гіперактив­ністю, істерією, недостатністю уваги, синдромом Аспергера… Навчаємося, адаптовуємося, вливаємося в соціум, малює­мо, творимо. Я погодилася на участь у проєкті „Зірки на Зем­лі“, бо тут не відчувають різниці одне з одним, спілкуються на­рівні, творять разом. Думаю, це прекрасний приклад, щоб надалі застосовувати такі прак­тики — і у звичайних школах, і в гуртках».

Схожі новини