Передплата 2024 «Добрий господар»

На бджіл подали до суду...

Через те, що начебто займалися контрабандою меду

У минулому випуску «Живого куточка» ми писали про те, як у Франції деякі громадяни судяться через надто гучні ранкові співи півнів, мукання корів, квакання жаб. Французька Феміда у цих випадках стала на бік представників дикої природи. Схожий, але з іншими наслідками інцидент трапився на кордоні між Австрією і Швейцарією. Там яблуком розбрату стали… бджоли.

Позивачем у суді виступила австрійська компанія Salzburg, яка займається виробництвом дикого альпійського меду. З недавнього часу у цій фірмі помітили, що їхнього делікатесу вдається добути все менше і менше. Винуватцями зробили бджіл із сусідньої Швейцарії. Австрійці з’ясували, що на їхні володіння, перелітаючи через кордон, приземляються і «крадуть» пилок з нектаром мільйони бджіл із швейцарської фірми Albert Corp, яка є прямим конкурентом Salzburg. В останні роки швейцарських пасік біля кордону з Австрією стало у кілька разів більше — і це ставить австрійських бджолярів на грань банкрутства.

Через дикий мед суддям завдали додаткової роботи... Фото з відкритих джерел
Через дикий мед суддям завдали додаткової роботи... Фото з відкритих джерел

До честі представників компанії Albert Corp, яка постачає дикий мед британській фірмі з виробництва горілки, претензії на свою адресу вони визнали справедливими. Сказали, що компенсують втрати австрійцям — щоправда, за умови, якщо ті переконливо доведуть, скільки саме швейцарських бджіл «займалося контрабандою», і яку кількість пилку і нектару вони змогли перенести через кордон. Це виглядає як тролінг — бо як порахувати «божих комашок», які, не маючи жодних лихих намірів, займалися своєю благородною справою у «чужих» Альпах? Так само буде складно довести, скільки саме меду («не заплативши мита») поцупили ці бджоли…

Схожі новини