Передплата 2024 «Добрий господар»

Назвали передумову для прибуття миротворців ООН на Донбас

  • 18.02.2021, 16:35
  • 851

Миротворці ООН можуть з'явитися на Донбасі лише тоді, коли Росія та Україна укладуть договір про припинення війни. Нині у Нью-Йорку поки немає практичної дискусії щодо розгортання місії

Про це повідомив постпред України при ООН Сергій Кислиця, передає LB.

Він підтвердив, що дійсно, можливо усе, зокрема й запровадження міжнародної адміністрації. Однак для цього мають бути прописані чіткі умови припинення війни між Росією й Україною.

«Послідовність така: сторони конфлікту досягають мирної угоди. Її підтримує ООН, після чого їде місія, яка у співпраці зі сторонами конфлікту, а головне — у співпраці з країною-сувереном, вивчає, який під цю мирну угоду найліпше підходить формат. Глава місії доповідає Радбезу», — сказав Сергій Кислиця.

Читайте також: В ООН назвали «єдиний спосіб» відновлення миру на Донбасі

Далі ООН разом з Україною розробляє мандат, після чого угоду скеровують на розгляд Верховної Ради за ініціативою уряду та президента.

Нагадаємо, сумарний бюджет діючих операцій ООН з підтримання миру на рік — понад 5,2 мільярда доларів. Україна до цього бюджету сплачує лише 0,6 мільйона доларів, оскільки додаткові зобов'язання взяли на себе постійні члени Радбезу ООН.

Схожі новини