Передплата 2024 «Добра кухня»

СБУ перевіряє "1+1" через імовірні зв'язки з кумом Путіна

  • 18.02.2021, 12:35
  • 584

За словами Михайла Подоляка, Служба безпеки проводить перевірку медіахолдингу Ігоря Коломойського

Про це заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк в інтерв'ю «РБК-Україна».

Журналісти задали Подоляку питання, чи варто «напружуватися» головному власнику «1+1» олігарху Ігорю Коломойському через частку Віктора Медведчука у власності каналу перед засіданням РНБО, на якому, за інсайдерською інформацією видання, будуть накладені санкції на «ПрикарпатЗахідТранс».

«СБУ проводить перевірку по „1+1“. Вони повинні перевірити, хто є бенефіціаром, який є вплив на управління, умовно кажучи, який вплив на інформаційну політику з певним пакетом акцій», — відповів Подоляк.

«Так, в „1+1“ є цікаві розслідування, він теж грає в політику. Але мені здається, це абсолютно нормальний для конкурентного середовища медійний канал. Взагалі я не бачу якусь проблему в нинішніх каналах. Вони ідеологічно можуть подобатися або не подобатися. Але всі вони — проукраїнські канали, за винятком пулу Медведчука», — додав він.

Читайте також: «Секретні натовські лабораторії»? Канал «1+1» зомбує людей кремлівською пропагандою

Нагадаємо, 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про санкції проти телеканалів ZiK, NewsOne і «112 Україна» та їхнього формального власника нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака.

Верховний суд отримав два позови щодо оскарження указу президента Володимира Зеленського щодо санкцій проти народного депутата від ОПЗЖ Тараса Козака та каналів 112, NewsOne та ZIK.

9 лютого до Верховного суду надійшов ще один позов до президента Володимира Зеленського з вимогою визнати незаконним указ, що вводить у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про санкції щодо телеканалів «112 Україна», NewsOne і ZIK.

10 лютого Верховний суд відмовив у розгляді двох позовів, у яких вимагали зупинити дію указу президента Володимира Зеленського про блокування «112 Україна», NewsOne і ZIK.

11 лютого Верховний суд розглянув позов щодо указу президента Володимира Зеленського про введення санкцій проти телеканалів «112 Україна», NewsOne та ZIK.

15 лютого до Верховного суду надійшов позов від «ТОВ Телерадіокомпанія «Нові комунікації» (канал ZIK) щодо оскарження указу президента Володимира Зеленського про введення в дію санкцій проти медіа.

Схожі новини