Передплата 2024 «Добра кухня»

"ЄС" вимагає змінити підслідність у справі Шеремета

  • 17.02.2021, 16:38
  • 534

Народні депутати з фракції «Європейська Солідарність» звернулися до Генерального прокурора з вимогою змінити підслідність справи про вбивство журналіста Павла Шеремета

На їхню думку, розслідуванням має займатись не МВС, а СБУ. По-перше, цей злочин є терактом, а по-друге, є інформація з Білорусі про ймовірну причетність до цієї справи спецслужб сусідньої держави. З огляду на це розслідуванням має займатися Служба безпеки України — переконані депутати.

«Ми звертаємось до Генерального прокурора Венедіктової з вимогою змінити підслідність по справі Шеремета, де троє обвинувачених Андрій Антоненко, Юлія Кузьменко і Яна Дугарь мають різні запобіжні заходи. Яна має можливість спокійно пересуватися по території України. Юлія Кузьменко під цілодобовим домашнім арештом. І Андрій уже більше року в СІЗО», — говорить Михайло Бондар.

«Досі не визначений мотив, досі ніхто не може назвати, що є доказами, тому ми вважаємо, що підслідність має перейти до СБУ. Тим більше, що нещодавно ми всі чули заяви про білоруські спецслужби. І наша вимога — змінити підслідність, щоб це все перейшло до СБУ», — говорить народна депутатка Марія Іонова.

«Ми вже один раз зверталися до Венедіктової, але, на жаль, отримали розмиту відповідь. Тому ми вирішили вже особисто прийти і сподіваємось, що вона є на робочому місці. Згідно закону вона має прийняти нас невідкладно і особисто дати відповідь, чому все ж таки ця справа не переходить до СБУ», — пояснює Іонова.

«Ми підкреслюємо, що і адвокати, і ми як народні депутати, і все суспільство абсолютно зацікавлені в тому, щоб знайшли реальних вбивць і вони були покарані», — резюмує Марія Іонова.

Депутатське звернення підписали народні депутати з фракції «Європейська Солідарність» Марія Іонова, Софія Федина, Ірина Фріз, Яна Зінкевич, Михайло Бондар, Микола Величкович, Володимир Ар’єв, а також Соломія Бобровська та Андрій Шараськін з фракції «Голос».

Схожі новини