Передплата 2024 ВЗ

На Прикарпатті посилюють карантин через спалах COVID-19

  • 17.02.2021, 17:15
  • 436

До кінця тижня в Івано-Франківській області, де виникла критична ситуація з коронавірусом, розгорнуть 600 додаткових ліжок для хворих

250 із них уже підключили до кисневого забезпечення, бо регіон недавно купив 15 концентраторів кисню, які передасть у лікарні, повідомив головний санітарний лікар — заступник міністра охорони здоров'я України Віктор Ляшко.

За його словами, хворих прийматимуть у трьох додаткових лікарнях. Також цілком переформатовують багатопрофільну Богородчанську ЦРЛ під медзаклад для хворих на коронавірус. Туди скерують мобільний госпіталь ДСНС, в якому є щонайменше 120 кисневих концентраторів, завдяки чому кількість ліжок зросте до 370.

В області вже підраховують, скільки грошей треба для того, щоб покращити стан ліжок для хворих. Також розглянуть, чи можливо надати їм медикаменти. Хворих приймають 26 лікарень.

«Ситуація щодо поширення коронавірусної хвороби залишається напруженою, а в Івано-Франківській області, я б сказав, майже критичною», — заявив Ляшко.

Читайте також: Коронавірус може призвести до повної втрати зору, — медики

Також обласна комісія ТЕБ та НС вирішила запровадити в області карантин червоного рівня з 22 по 28 лютого. Відповідно, у цей час закладам можна працювати лише на винос. Розважальні заклади, нічні клуби, кінотеатри, спортивні зали мусять тимчасово припинити роботу. Не можна проводити культурні та релігійні заходи, а також очне навчання школярів 5−11 класів.

«Без додаткових обмежувальних протиепідемічних заходів подолати або стримати це стрімке поширення коронавірусної хвороби неможливо», — сказав Ляшко.

Тепер державна комісія ТЕБ та НС хоче розглянути, чи варто впроваджувати обмеження на в'їзд та виїзд з Івано-Франківської області.

Схожі новини