Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Рада попередньо ухвалила закон про "податок на Google"

  • 17.02.2021, 15:55
  • 591

Верховна рада ухвалила в першому читанні законопроєкт №4184 про так званий «податок на Google», який зобов'яже іноземні компанії, що працюють в Україні, платити податок на продані електронні послуги

Відповідний документ на засіданні в середу, 17 лютого, підтримали 286 нардепів.

Цей законопроєкт зобов'яже іноземні компанії, що працюють в Україні, платити податок на продані електронні послуги до українського бюджету. Це буде стосуватися таких корпорацій як Facebook, Netflix, Google, YouTube та інших подібних.

Законопроєктом, зокрема, пропонується впровадити поняття «електронні послуги» — послуги, що поставляються через всесвітню інформаційну систему загального доступу, яка логічно зв'язана глобальним адресним простором та базується на інтернет-протоколі, визначеному міжнародними стандартами.

Читайте також: Податок на соцмережі і YouTubе — неймовірний зашквар «слуг народу»

Як раніше пояснював депутат від «Слуги народу», глава фінансового комітету Данило Гетманцев, цей законопроєкт не впроваджує новий податок, а передбачає зручну форму сплати податку на додану вартість для цифрових гігантів і транснаціональних корпорацій, які надають послуги в електронній формі на території України.

Водночас Гетманцев відзначив, що Facebook «сплачує такий податок в більш ніж 20-ти країнах світу, зокрема в країнах ЄС, Японії і Росії».

Схожі новини