Передплата 2024 «Добрий господар»

ВООЗ бреше? У США заперечують версію природного походження COVID-19

  • 17.02.2021, 12:15
  • 633

Попри висновок Всесвітньої організації охорони здоров'я про те, що спалах COVID-19 у Китаї почався з передачі вірусу від тварини до людини, в Сполучених Штатах Америки досі не відкидають версії про лабораторне джерело інфекції

Як пише NBC News, представник керівництва національної розвідки зазначив: у відомстві наполягатимуть на підтримці публічної заяви від квітня 2020 року.

У ній було сказано, що американські спецслужби «продовжуватимуть ретельно досліджувати всю нову інформацію, аби визначити, чи почався спалах через контакт із зараженими тваринами, чи внаслідок нещасного випадку в лабораторії».

Ще один представник західної розвідки, який бачив секретні матеріали, повідомив, що США мають вагому інформацію, яка не була оприлюднена, щодо дій китайського уряду, пов'язаних з лабораторією Уханя.

Зокрема, влада КНР нібито прагнула приховати від усього світу витік коронавірусу і вплив цієї НП на подальший розвиток пандемії.

Крім того, американців збентежив той факт, що першим джерелом коронавірусу став саме Ухань, у якому розташований китайський центр для досліджень вірусів. Адже кажани, які начебто могли стати переносниками хвороби, в природних умовах живуть за тисячу миль від цього міста.

Читайте також: Були укуси кажанів: китайські вчені порушували норми ВООЗ

Нагадаємо, комісія ВООЗ під час місії в Ухані відкинула версію про штучне походження коронавірусу з дослідницької лабораторії.

Також у ВООЗ заявили, що перші випадки захворювання на коронавірус могли виникнути ще восени 2019 року, а не наприкінці року, як вважалося.

Нагадаємо, одне з досліджень встановило, що Уханський інститут вірусології майже за рік до початку пандемії отримав патент на спеціальні клітки для утримання кажанів.

Згодом ВООЗ виступила із ще однією заявою, в якій зазначила, що початковий спалах хвороби там наприкінці 2019 року був куди більшим, ніж вважалося спершу.

Схожі новини