Передплата 2024 «Добра кухня»

"Статус дозволяє": у МЗС прокоментували бесіду Кравчука із ватажком терористів

  • 17.02.2021, 08:35
  • 667

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що голові української делегації у ТКГ Леонідові Кравчуку статус дає змогу робити більше, ніж можуть інші посадовці, коментуючи його розмову з ватажком "ДНР" на російському телебаченні

Про це йшлося на пресконференції Кулеби з його словацьким колегою Іваном Корчком.

Кулеба зазначив, що особисто він не бере участі в подібних пропагандистських заходах, але, коментуючи дії Кравчука, заявив, що останньому статус дає змогу робити більше, ніж можуть інші посадовці.

«Але сам його історичний статус, його роль у здобутті незалежності України дозволяє йому робити трохи більше, ніж будь-якому посадовцю, зокрема під час різних телеетерів», — заявив міністр.

Очільник МЗС переконаний, що попри випадок на російському ТБ, питань до Кравчука немає.

«Леонід Кравчук є першим Президентом України. Можу вам сказати, що він дуже гідно представляє українські інтереси в Тристоронній контактній групі, а нещодавно представляв інтереси України на брифінгу Ради Безпеки ООН, де обговорювався стан виконання Мінських домовленостей. Тому питань до нього щодо принциповості та патріотичності його позиції бути не може», — додав Кулеба.

Читайте також: Ми не можемо далі вдавати, що на Донбасі є перемир'я, — Кравчук

Нагадаємо, Леонід Кравчук в ефірі російського пропагандистського каналу «Росія 1» вів дискусію з терористом «ДНР» Денисом Пушиліним.

Спікер української делегації у ТКГ Олексій Арестович сказав, що не бачить у цьому нічого поганого.

Варто зазначити, що Леонід Кравчук вже не вперше з’являється у прямих ефірах російських пропагандистських каналів.

У грудні 2020 року він був наживо на «Росія 24». У липні 2020 року Леонід Кравчук дав інтерв’ю пропагандистці Скабєєвій. А в січні 2020 року Кравчук у програмі «60 минут» на телеканалі «Росія 1» розказав, що Сталін та Гітлер зустрічалися у Львові.

Схожі новини