Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Львові вшанують пам’ять Героїв Небесної Сотні: програма заходів

  • 16.02.2021, 16:30
  • 568

Львів'ян запрошують долучатись до цих подій, щоб гідно вшанувати пам'ять Героїв

Цього тижня на території Львова та МТГ проведуть чимало заходів з нагоди Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні. Львів'ян запрошують долучатись до цих подій, щоб гідно вшанувати пам'ять Героїв, про це пише Львівська міська рада.

Ключовими днями пам’яті буде четвер, п’ятниця, субота та неділя. Заходи будуть відбуватись як у центрі Львова, так і по районах, населених пунктах МТГ в різний час дня, тож кожен зможе долучитись.

19 лютого перед акцією «Ангели пам’яті» традиційно піднімуть прапор України на Меморіалі пам’яті Небесної Сотні. До підняття долучаться курсанти Академії сухопутних військ та родини Героїв. Ще один мистецький захід, який став культовим для Львова, — це запалення 21 променя, що символізують наш зв'язок із Героями. Ця подія відбудеться 20 лютого о 18.00 на Меморіалі.

Основні події з нагоди Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні організовує Музей Гідності. Як повідомила керівниця музею Андріана Дигдалович, більшість усіх заходів має просвітницький характер як для школярів, так і для дорослих:

  • 18 лютого о 16.00 в Будинку офіцерів відбудеться виставка «Революція Гідності: спалахи пам’яті». На ній можна буде побачити меморіальні предмети та особисті речі Героїв Революції гідності: щити, каски, палиці, коктейлі Молотова, фото. Також на виставці вперше представлять фотографії із особистої колекції Сергія Фоми, фронтмена гурту «Мандри». Виставка експонуватиметься 2 місяці, впродовж яких її відвідуватимуть учні львівських шкіл.
  • 19 лютого на Меморіалі пам’яті Героїв Небесної Сотні проведуть акцію «Ангели пам’яті». Під час акції на меморіал вішатимуть паперові ангели, які попередньо зробили львівські школярі.
  • Також 19 лютого на площі Ринок відбудеться мистецько-театралізований захід «Полум'я Гідності», під час якого львівські студенти відтворюватимуть події на Майдані.
  • 20 лютого о 18.00 львів'ян запрошують на мистецьку акцію «Промені Майдану», що відбудеться також на Меморіалі пам’яті Героїв Небесної Сотні.

Більше заходів — за посиланням.

Схожі новини