Передплата 2024 «Добра кухня»

Люди лежать в коридорах та їдальнях лікарень: на Франківщині знову спалах коронавірусу

  • 16.02.2021, 15:30
  • 724

До лікарні госпіталізували рекордну кількість людей

В Івано-Франківській лікарні, де лікують хворих на коронавірус, удвічі більше пацієнтів, ніж в інших регіонах. Там залучено всі ліжка, призначені для пацієнтів. Нині в регіоні зафіксували 621 новий випадок коронавірусу і це рекордний показник за останні місяці. Про це пише ТСН.

У міських лікарнях з коронавірусом зараз лежить понад 500 хворих. Переважна більшість з них містяни, а решта мешканці районів. І майже кожен має пневмонію. У центральній міській лікарні, яка приймає хворих на коронавірус, кажуть про заповненість ліжко-місць до 80%.

У зв'язку з тим, що місць катастрофічно не вистачає, люди лежать навіть у коридорах та їдальні. Тож у розгортають додаткові ліжка у пологовому, дитячій міській лікарні та поліклініках. Пацієнтів, які можуть доліковуватися вдома, виписують.

«На сьогоднішній ранок центральна міська клінічна лікарня немає жодного вільного ліжка. Тобто всі ліжка, які були в лікарні, нові, старі, що мали бути списані, вони всі залучені. На них лежать пацієнти, лежать в коридорах, в їдальнях, в кабінетах лікарів. Плюс 79 пневмоній за добу. У нас такого ще не було», — сказала начальниця управління охорони здоров’я міської ради Марія Бойко.

Місцева влада вже заявила про необхідність посилення карантинних обмежень. Із відповідним проханням вже звернулися до МОЗ. Попередньо відомо, що посадовці закликали підприємців підготуватися до карантинних обмежень. Чи про повне закриття, чи про обмеження роботи закладів йдеться, поки невідомо.

Від 15 лютого на дистанційне навчання знову пішли учні 5−11 класів усіх шкіл області. А також студенти училищ та закладів вищої освіти вчитимуться онлайн до 1 березня.

Схожі новини