Передплата 2024 ВЗ

Львівські медики видалили жінці пухлину вагою 30 кілограмів

  • 16.02.2021, 12:30
  • 524

У Львівському онкологічному регіональному лікувально-діагностичному центрі провели унікальну операцію з видалення 30-ти кілограмової пухлини у 47-річної жінки

Про це інформує пресслужба Львівської обласної ради.

«До нас в онкоцентр звернулась пацієнтка, у якої два роки тому почав збільшуватись живіт. Особливого значення вона цьому не надала, оскільки вважала, що набрала тільки зайву вагу. До свого сімейного лікаря прийшла у січні 2021 року і на ультразвуковому обстеженні було виявлено величезну пухлину в череві.

За порадою свого сімейного лікаря звернулась до хірургів Львівського онкологічного центру. За кілька днів вони провели всі необхідні обстеження та підготували хвору до операції", — розповів генеральний директор комунального підприємства Львівської обласної ради Ігор Ковальчук.

За його словами, в перших числах лютого була зроблена операція та видалена гігантська пухлина, що складалася з декількох фрагментів. Вага пухлини становила понад 30 кг.

Понад 6 годин жінку оперували абдомінальні хірурги: завідувач відділення Мирон Огорчак, хірург Юрко Ковальчук, Петро Гиря, анестезіолог Тетяна Новіцька, операційна медсестра Ганна Когут, анестезистка Ірина Бардашевська.

Операція пройшла успішно. Проведено гістологічне дослідження видаленої пухлини і виявлено рідкісну пухлину черевної порожнини — ліпосаркому. Завдяки вчасно і вдало проведеній операції прогноз у пацієнтки є добрий. Рана загоїлась без ускладнень, а пацієнтка проходить реабілітацію після складного хірургічного втручання.

Схожі новини