Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Українські туристи застрягли на Занзібарі – МЗС

  • 15.02.2021, 14:10
  • 822

Занзібар став одним із популярних напрямків для відпочинку на туристичному ринку в умовах пандемії COVID-19

Близько 180 українських туристів не можуть вилетіти із Занзібару через несправність літака, повідомив у Твіттері речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко.

«Близько 180 українських туристів застрягли на Занзібарі. Зламався літак. МЗС та посольство в Кенії працюють з туроператором, щоб він забезпечив громадян належними умовами перебування на час затримки та якомога швидше вирішив питання їхнього повернення», — написав Ніколенко.

Один із туроператорів, який відправляв українців на відпочинок, у себе на сторінці вказав: «Нам вдалося знайти номери для комфортного розміщення всіх туристів — зараз відбувається процес поселення. Щодо виконання рейсу — авіакомпанія працює над отриманням всіх необхідних дозволів на його виконання».

Одна з туристок, на ім'я Анастасія розповіла hromadske, що 13 лютого, коли у них повинен був бути виліт, пізно ввечері пасажирів розвезли по готелях і поспати їм вдалося лише півтори години. Потім пасажирів знову відвезли в аеропорт, частина людей вже повторно пройшла реєстрацію, але і тоді вилетіти не вдалося.

За словами жінки, пасажирів відправили в готель, а пілоти тоді нічого не пояснювали.

«Повезли у нормальний готель, але там не було номерів. Були на території, у нас було харчування», — розповідає пасажирка.

За словами Анастасії, авіакомпанія кожні дві години направляє автоматичні повідомлення про час вильоту, але не дає чіткої інформації про те, що відбувається. Тому пасажири, то постійно збираються в аеропорт, то повертаються в номери.

Пасажири контактують зі своїми туроператорами в Україні, які намагаються дізнатися деталі про те, що відбувається, або з локальним представником від аеропорту.

Зараз повідомили, що літак полагодили і заправили, але тепер очікується дозвіл на політ в Анталію. Поки людей розселили в готелі, але з поганими умовами, також не всім вистачило місць.

Ще один пасажир, який попросив залишитися анонімним, розповів, що частину людей (28 пасажирів) заселили у хостел, «який виявився борделем».

«Умови в хостелі жахливі. Бруд, антисанітарія, відсутність елементарних людських умов для проживання. Немає засобів гігієни, нас не забезпечили навіть водою. Шістьом людям не вистачило місць», — розповів він.

Схожі новини