Передплата 2024 «Добра кухня»

Україна та ОАЕ домовилися про взаємне визнання водійських посвідчень

  • 14.02.2021, 13:55
  • 673

Під час візиту президента Володимира Зеленського до Об'єднаних Арабських Еміратів сторони підписали Меморандум, який передбачає взаємне визнання та обмін національних посвідчень водія

Про це повідомляє пресслужба глави держави.

Відтепер власник посвідчення водія, виданого в одній з країн, матиме право керувати транспортним засобом на території іншої країни протягом визначеного її національним законодавством періоду.

«Укладення цього Меморандуму матиме позитивний вплив на розвиток туристичної галузі, економічну та бізнесову активність, а також сприятиме розвитку міжлюдських контактів і збільшенню двостороннього пасажиропотоку», — вказують в ОП.

Читайте також: Відпочинок в ОАЕ буде за ціною Єгипту?

Також сторони підписали Протокол, яким вносять зміни до Угоди між урядом України й урядом ОАЕ про уникнення подвійного оподаткування і запобігання податковим ухиленням стосовно податків на доходи та капітал.

Як вказує пресслужба президента, це дозволить послабити фіскальне навантаження на суб’єкти господарювання, сприятиме діловій активності та активізує господарську діяльність.

Крім того, уряди країн підписали Угоду про співпрацю у сфері боротьби зі злочинністю та тероризмом. Документ має покращити двостороннє партнерство у безпековій та контртерористичній діяльності.

Схожі новини