Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Єрмак про Мінські угоди: Виконати неможливо, треба коригувати

  • 13.02.2021, 13:55
  • 573

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак вважає, що Мінські угоди практично неможливо виконати, однак запевняє, що українська сторона зробить все для реалізації закладених у них принципів

Про це повідомляє Єрмак в рамках спеціального випуску програми «Україна з Тиграном Мартиросяном» на телеканалі «Україна 24» в ніч на суботу, пише «Інтерфакс-Україна».

«Якщо говорити чесно, то в тій редакції, в якій вони сьогодні існують, виконати їх неможливо, але Україна, і президент багато разів про це говорив, зробить все для того, щоб принципи, закладені в Мінських угодах, були реалізовані з нашого боку».

«У процесі узгодження нової дорожньої карти, нового плану („План спільних кроків“, представлений Леонідом Кравчуком — ІФ Україна), який повинен базуватися на принципах Мінських угод, безумовно потрібно вносити коригування для імпульсу переговорам, щоб врятувати їх».

Єрмак резюмував, що «через шість років підписання Мінських угод, фактично відчутних результатів немає».

Читайте також: Резніков запропонував альтернативу Мінським угодам

Єрмак зазначив, що «прогрес у переговорах є, хоча вони йдуть дуже повільно і складно».

За його словами, українській стороні вдалося кардинально змінити представництво в мінському процесі та підняти рівень беззастережної підтримки з боку Німеччини і Франції.

На питання «Чи зберігається зараз режим припинення вогню?» глава Офісу президента відповів, що «режим припинення вогню триває».

Схожі новини