Передплата 2024 «Добра кухня»

Китай приховав від ВООЗ частину інформації про коронавірус

  • 13.02.2021, 13:15
  • 750

Влада Китаю відмовилися надавати експертам Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), які працювали в Ухані, первинну інформацію про ранні випадки зараження коронавірусом SARS-CoV-2, який викликає захворювання COVID-19

Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на фахівців ВООЗ.

«Вони надали нам пару прикладів, але це не те ж саме, що обробити всі випадки, а це потрібно для стандартного епідеміологічного дослідження», — зазначив мікробіолог ВООЗ Домініка Дуайера.

За словами членів команди ВООЗ, китайська влада і вчені надали власні дослідження, при цьому китайська сторона запевняла, що не зафіксувала випадків COVID-19, які передували його спалаху в Ухані. Однак ВООЗ не дозволили ознайомитися з даними, які лежали в основі цих досліджень і які дали б їм можливість проаналізувати, наскільки рано і наскільки інтенсивно вірус почав поширюватися в Китаї.

Читайте також: Були укуси кажанів: китайські вчені порушували норми ВООЗ

Відзначається, що Національна комісія охорони здоров'я Китаю і міністерство закордонних справ не відповіли на прохання видання прокоментувати цю інформацію.

Раніше The Wall Street Journal також повідомляла, що попередні результати досліджень експертів ВООЗ показали: коронавірус міг з'явитися на два місяці раніше, ніж це було офіційно підтверджено.

Схожі новини