Передплата 2024 ВЗ

В ОП планують створити ще одну партію, - джерела

  • 12.02.2021, 14:30
  • 657

Прообразом може стати "Наш край"

В Офісі президента думають над створенням ще однієї партії, окрім «Слуги народу». Одним із прообразів може стати «Наш край» у часи президента Петра Порошенка. Про це йдеться у матеріалі шеф-редактора LB.ua Соні Кошкіної «Полураспад „Слуги народа“, „партия Разумкова“ и новый политпроект Банковой».

Наразі, йдеться у тексті, жодної конкретики немає. Спільно з групою «Рейтинг» проводиться низка досліджень, і вже після їхніх результатів буде більш детальне обговорення ідеї.

«На початку лютого 2021-го на Банковій кажуть: „Слугу“ ніхто не відміняв, ніхто від них не відмовляється, але рейтинг падає і для успішної діяльності в подальшому нам потрібні дві паралельні колони», — свідчить один з авторів ідеї. Поки її кодова назва — «Нова партія Банкової». Кодова, оскільки конкретики немає. «На виборах Володі ми чітко розуміли, що є наша сильна сторона, який запит суспільства; розуміли, що центристська ніша вільна і т.д. Зараз ситуація змінилася: потрібно дуже уважно вивчити обставини; визначитися, на яку частину електорального пирога ми можемо претендувати і тільки тоді запускати роботу», — продовжує співрозмовник", — пише Соня Кошкіна.

До того ж, зазначає шеф-редактор, треба визначитися із фінансуванням.

«Чи базуватися чи на ідеології „співдружності сильних регіонів“, чи ініціювати політсилу безпосередньо з Президентом, чи притягати „старі кадри“ — все це треба буде розв'язати. Як і те, на які, власне, гроші все це запускати (ясно ж, що не на свої)», — зазначається у матеріалі.

Схожі новини